Заправники закликають українських автомобілістів купувати паливні талони тільки в офіційно зареєстрованих компаніях

Купувати паливні талони з рук в Україні стало небезпечно

Уряд зайнявся проблемою поставок неякісних видів палива для українських автомобілістів, оскільки останнім часом почастішали випадки продажу палива, отриманого нелегальним способом. У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко підписав закон, який вносить серйозні зміни в Податковий кодекс країни.

Згідно з даними, наданими експертами, в Україні були зафіксовані випадки порушення роботи більш ніж на 1500 заправках. Як показує статистика, щомісяця здійснюються незаконні продажі палива в обсягах, які досягають 40 тис. т. Причому 20% з них - це продаж дизельного палива, від 30% до 50% - зрідженого газу, а все інше - бензин.

У країні активно функціонують так звані нелегальні АЗС, де працюють люди, що розмішують різні види палива і не дотримуються при цьому ніяких правил і технік безпеки. Такі об'єкти мають статус «підвищеної небезпеки». Вони не дозволені офіційно, а їх власники не мають ніяких документів, які б підтверджували право на землю для цього об'єкта.

На думку експертів, така ситуація склалася через відсутність належного контролю з боку уряду. Таким чином, несумлінні підприємці можуть собі дозволити продавати розбавлене і не враховане паливо. На тлі цієї ситуації набули широкого поширення нелегальні продажі прострочених паливних талонів. Заправники закликають всіх українських автомобілістів не здійснювати покупки талонів з рук. На так званих «тіньових літрах» заробляють не тільки фізичні особи-одинаки. Багато великих компаній також отримують великі доходи з реалізації недійсних талонів.

Громадян закликають бути пильними і здійснювати покупку талонів тільки в офіційно зареєстрованих організаціях. Однією з таких є компанія «РЕСУРС ЕНЕРГО». Ми працюємо на вітчизняному паливному ринку вже протягом 10 років. За цей час ми добре себе зарекомендували і максимально оптимізували роботу, щоб мати можливість пропонувати своїм клієнтам найвигідніші та актуальні пропозиції, одним з яких є продаж талонів на паливо. Ми працюємо тільки з перевіреними партнерами-постачальниками палива і повністю беремо на себе відповідальність за якість продукції, що поставляється.