Обсяги оптових закупівель палива можуть скоротитися через зниження продажів на українських АЗС

Покупки палива оптом стрімко падають через зниження продажів на АЗС

На сьогоднішній день багато компаній пропонують оптові покупки різних видів палива в Україні. Поява такої послуги пов'язана з потребою дрібних і великих підприємств у великих обсягах закупівель палива.

Як показує поточна статистика, продаж дизельного палива і бензину в значній мірі скоротився. Якщо ще в грудні 2017 року в загальній сумі було продано 106,2 тис. т бензину, то в аналогічний час в 2018 році - тільки 91,4 тис. т бензину. З цього можна зробити висновок про те, що українські АЗС знизили свої продажі на 14,8 тис. т. З дизельним паливом відбувається подібна ситуація: з 83,8 тис. т. Продажі впали на 2,3 тис. т і досягли позначки в 81,5 тис. т.

Раніше фінансові аналітики зробили прогноз щодо продовження зміцнення тренда зниження вартості нафти та інших продуктів, одержуваних з нафти. На їхню думку, це повинно привести до того, що українські водії зможуть платити менше за паливо. Передбачуваний обсяг економії зможе досягти 10%.

Також в грудні 2018 року заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев зробив заяву про те, що зниження цін на паливо може бути пояснено декількома важливими чинниками. Експерт упевнений, що в цій ситуації багато в чому зіграло роль введення воєнного стану в Україні - якби не воно, очікуване здешевлення бензину відбулося б ще місяць тому.

Нагадаємо, в даний час вартість палива розраховується, виходячи з таких важливих критеріїв, як ціна нафтопродуктів на кордоні країни і поточний курс національної валюти. В кінці минулого року у країни були всі умови для передбачуваного зниження вартості палива на українських АЗС, але політичні втручання не дозволили ідеї здійснитися. В результаті вийшла дестабілізація на валютному ринку, внаслідок чого експерти почали обговорювати інші ризики. Очевидно, що за таких умов жоден з трейдерів не ризикнув би знову заговорити про можливе здешевлення палива в Україні.

В рамках ситуації, що склалася, можуть змінитися і обсяги оптових закупівель нафтопродуктів на вітчизняному паливному ринку. Але незважаючи на всі виникаючі труднощі, багато компаній продовжують постачати українських водіїв якісним паливом за найвигіднішими цінами. Наша компанія «РЕСУРС ЕНЕРГО» не стала винятком. Завдяки 10-річному досвіду роботи та високому професіоналізму наших фахівців ми не втратили свою клієнтуру і продовжуємо впевнено її розширювати.